… volgens de patiënt

Toen mijn Thyrax in Nederland niet te krijgen was, kon mijn apotheek het wel nog bij Orly bestellen. Na wat gedoe werd het zelfs door de zorgverzekeraar betaald via een persoonlijke machtiging. Toen even later de chlooramphenicolzalf, die mijn moeder nodig had, ook al niet te krijgen was, heeft mijn moeder haar apotheker op de mogelijkheid gewezen om het bij Orly te bestellen. En dat is toen óók gelukt. Toch fijn dat er een partij is die de weg weet buiten de reguliere, gebaande paden en er voor zorgt dat ik niet hoefde te switchen.

… volgens de apotheker

Het komt helaas steeds vaker voor dat fabrikanten tijdelijk niet kunnen leveren. Dat vind ik heel naar voor mijn patiënten. Elke verandering is een potentieel risico op fouten. Soms betekent het zelfs dat een moeizaam ingestelde patiënt extra controles en bloedonderzoeken nodig heeft. Omdat de oplossing vaak betekent dat ik geneesmiddelen uit het buitenland moet halen die dáár wel, maar hier niet geregistreerd zijn, moet ik er wel wat meer moeite voor doen. Maar dat heb ik er, in het belang van de medicatieveiligheid én de tevredenheid van mijn cliënt, graag voor over. Het blijft maatwerk; ik ben blij dat Orly voor iedere vraag telkens weer een passende oplossing vindt. Bovendien is de betrouwbaarheid van levering uitstekend.

… volgens de arts

Niet alleen bij tekorten willen we als arts graag meer mogelijkheden hebben. Ook bij die zeldzame aandoening waarvoor in Nederlands niets geregistreerd is… Ik neem dan graag de moeite om die stap extra te zetten. Via een artsenverklaring die ik aan de apotheker aanlever, vraag ik dat middel aan waarvan ik weet dat het wél werkt. Door uit te leggen waarom ik niet uitkom met het geneesmiddelassortiment dat in Nederland geregistreerd is, krijg ik via de Inspectie alsnog toestemming om het middel af te leveren. Daardoor krijgt mijn patiënt wat ie nodig heeft en lijdt hij niet onnodige gezondheidsschade. Fijn dat er partijen zoals Orly Pharma zijn die zich hierin gespecialiseerd hebben.

… volgens het Nederlands
Olympisch dameshockey team

Niet alleen voor deze topsporters, maar voor het hele Olympische team van Rio (2016) heeft Orly de griepvaccinaties geregeld, zodat ze niet verrast zouden worden door het griepvirus van het zuidelijk halfrond. Met een speciaal koeltransport werden deze vaccins ingevoerd vanuit Australia en op tijd aangeleverd bij de diverse sportartsen in de diverse regio’s in Nederland. Trots waren we dat we hieraan mochten meewerken…